Konferens- och mötesrum i Arlanda med många möjligheter

2017-10-27 07:07

Konferenslokaler kan användas på många olika sätt, till exempel som mötesrum nära Arlanda, eller i samband med större konferenser. I många fall är de också ett bra alternativ för företag som arrangerar föreläsningar eller seminarium.

När du väljer konferenslokaler är det framförallt viktigt att ta hänsyn till rummets storlek, och hur många personer som behöver få plats i samband med just ert event. Är det fråga om en större föreläsning är det förmodligen rimligt att välja en större sal med så kallad biosittning. På så vis är det möjligt för många att ha bra sikt och överblick över det som sker framme på scenen. I dessa sammanhang är det också bra att fundera över mingelmöjligheter, frukostutbud och/eller kaffepauser.

När det gäller mindre möten och presentationer så är det oftast bättre att samla deltagarna vid antingen ett U-bord eller vid så kallade bordsöar. Vilket upplägg som passar bäst beror på om alla deltagare ska medverka i samma möte, eller om mötet eller konferensen till stor del bygger på gruppdiskussioner.

När du väljer konferensanläggning är det också viktigt att tänka på följande: 

Mat

Oavsett om du arrangerar ett möte, en längre konferens eller ett seminarium för kunder och partners så är måltider och kaffepauser ett viktigt inslag . Ja, ofta helt avgörande för att deltagarna ska klara av att upprätthålla fokus. Frukostseminarium är ett populärt koncept, men du som planerar hela konferensdagar bör naturligtvis även lägga in lunch, fika och eventuellt även middag i schemat, beroende på hur länge konferensen pågår. 

Glöm inte, att vad du än väljer för typ av meny och råvaror kan komma att direkt påverka deltagarnas upplevelse av ditt arrangemang, men också deras prestation.  

Övernattning

Vissa konferenser, kurser eller utbildningar pågår i flera dagar. Det vanligaste är då att de sträcker sig över två hela dagar med en övernattning emellan. I dessa sammanhang är det en smidig lösning att arrangera exempelvis konferens på ett hotell med brett utbud av övernattningsmöjligheter. Om du dessutom väljer ett hotell i Arlanda och med flygplatsnära läge så kan du bjuda in mer långväga gäster och partners utan vidare omständigheter eller krångel. 

Aktiviteter

Under den typen av event som beskrivits ovan, och där deltagarna sover över under minst en natt så är det det också viktigt att undersöka utbudet av aktiviteter. Även om utbildningen eller konferensen främst ska ägnas åt arbete så är det helt nödvändigt med ledig tid och reakreation. Tala med de anställda för att få mer information om vad de vill göra, och välj sedan konferensanläggning efter det.

Park Airport Hotel är ett nyrenoverat och flygplatsnära hotell som även erbjuder flera konferenslokaler för många olika typer av event. Hotellet erbjuder också gratis entré till ett välutrustat gym, samt närhet till motionsspår och en bra golfbana. Kontakta dem redan idag för att boka mötesrum i Arlanda!
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2020 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.